Ølmøte: Menneske mot maskin

Dato: Onsdag 1. september

Tid: 18:00-20:00

Sted: Frokostkjelleren

Justivalen presenterer Menneske mot maskin – fordeler og utfordringer ved bruken av AI

Arrangementet holdes på Frokostkjelleren kl. 18:00-20:00. Her blir det muligheter for å kjøpe øl og annen drikke i baren mens man får med seg en spennende debatt!

Temaet for Justivalens ølmøte 2021 er AI – Artificial Intelligence. AI er fremtiden, men det kan knytte seg både fordeler og utfordringer ved den etiske bruken av slik teknologi.

I panelet har vi fått med oss dyktige jurister og advokater som skal svare på spørsmål knyttet til kunstig intelligens. Debatten vil ta utgangspunkt i EU-kommisjonens forordningsforslag om AI som kom tidligere i år. I planen beskriver Kommisjonen de politiske endringer og investeringer medlemslandene må gjennomføre for å utvikle det som kalles en «menneskesentrert, bærekraftig, sikker, inklusiv og pålitelig kunstig intelligens».

PANELET BESTÅR AV:

Ole Marius Bahke, partner og advokat i Deloitte. Han er ansvarlig for juridisk rådgivning relatert til IT-kontrakter i Deloitte Advokatfirma AS og arbeider hovedsakelig med kontraktsrett, GDPR, forhandlinger og tvisteløsning, herunder i forholdet mellom leverandør og kunde. Han bistår både på kunde- og leverandørsiden i forbindelse med IT-prosjekter.

Ove André Vanebo, assosiert partner i Kluge. Han jobber primært med personvern og hans erfaringen med AI er i stor grad basert på personvernarbeidet. I tillegg har han også videreutdanning innenfor nettopp kunstig intelligens, datateknologi, teknologiledelse og digital sikkerhet.

Arne Steen Slåttå, advokat i DnB. Han har lang fartstid som IT-advokat i advokatfirma og teknologiselskaper som Tieto og Tidal. Han har også arbeidet som programvareutvikler og med å innføre ny teknologi i advokatbransjen. I dag jobber han med teknologirett i DNB-advokatene.

Naomi Lintvedt, stipendiat ved Institutt for privatrett. Hun forsker på regulering av AI og roboter, og særlig spørsmål som gjelder menneske-robotinteraksjon. Hun har også lang erfaring med digitalisering i offentlig sektor, inkludert bruk av AI og algoritmer.

Kristin Bergtora Sandvik, professor ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi. Hun har jobbet som forsker ved Fredsforskningsinstituttet (PRIO) siden 2009 og har de siste femten årene studert retts- og rettighetsbevissthet. I tillegg er hun interessert i bruken av droner, robotteknologi og cybersikkerhet i humanitære og militære kontekster.

Ordstyrer er Tobias Mahler, professor ved Institutt for privatrett og fokuserer nå på forskning ved senter for rettsinformatikk.

Det er kun 80 plasser, så her gjelder det å være rask med påmeldingen! Grunnet covid-19 er det kun påmeldte som vil få adgang til arrangementet.

Påmelding: http://kurspaamelding.no/juristf…/lmte-kunstig-intelligens