Ølmøte: Klima- og karrierevalg

Dato: Mandag 2. september

Tid: 18:00-20:00

Sted: Frokostkjelleren

Justivalen presenterer: Klima og karrierevalg – Hvordan kan man redde miljøet som jurist?

Vi kickstarter festivaluken med et ølmøte på Frokostkjelleren mandag 2. september klokken 18. Vi har fått med oss et knippe med dyktige jurister og advokater i panelet for å finne svaret på vår tids viktigste spørsmål: Hvordan skal vi redde miljøet?

Som kommende jurister er det mange unge som lurer på hva slags jobb man skal få seg etter endt studie. Er det mulig å bruke et miljøengasjement i en stilling hos et corporate firma? Må man jobbe i Greenpeace for å gjøre en forskjell? Er klimaengasjement fra store bedrifter reellt, eller kun en del av en markedsstrategi? Vi har fått med oss folk fra ulike hjørner av juriststanden for å finne svar.

Panelet består av:
∙ Lisa Marie Opdahl, senioradvokat i BAHR. Hun jobber blant annet med shipping, fornybar energi og grønn finansiering, og har et stort engasjement for miljø og bærekraft.
∙ Olav Hasaas, partner i Kluge Advokatfirma. Olav jobber hovedsakelig innenfor industri- og energisektoren, herunder med kraft og fornybar energi. Han er også styremedlem i Enova SF.
∙ Mari Vembe Swensen, senioradvokat i Deloitte Advokatfirma. Var praktikant i FNs miljøavdeling i 2012, og fikk følge forberedende møter på Verdenskongressen i Rio de Janeiro. Hun jobber hovedsakelig i Deloittes personvern- og granskningsteam, men er også engasjert i Deloittes arbeid med bærekraft og miljø.
∙ Ole Kristian Fauchald, professor ved Institutt for offentlig rett. Fagansvarlig for blant annet miljørett og naturressursrett i et miljøperspektiv. Fauchald er også leder for Norsk forening for miljørett.
∙ Jonas Landstad Fjeldheim, jurist og rådgiver for direktøren i Miljødirektoratet. Har tidligere jobbet i Klima- og miljødepartementet, og som miljøråd ved EU-delegasjonen i Brussel med ansvar for miljøsaker.
∙ Claes Åbyholm, Chief counsel sustainability hos Equinor ASA. Claes er utdannet advokat og har blant annet jobbet i juridisk avdeling i Kværner, Hydro og Equinor. I rollen som Chief Counsel Sustainability støtter han Equinors strategiarbeid med omstillingen til et lavutslippssamfunn.

Ordstyrer er redaktør i Rett24, Kjetil Kolsrud.

Vi ser frem til en spennende kveld, med klima og miljø i fokus.

Vel møtt!