Debatt: Advokatbransjen – profittmaskin eller bærekraftig arbeidsliv?

Dato: Onsdag 6. september

Tid: 19:00

Sted: Frokostkjelleren

Facebook: HER

Vurderer du å begynne som advokat etter studiet? Er du en av dem som er skeptisk – tenker at advokatbransjen er en profittmaskin som spiser deg opp og spytter deg ut når de har tjent nok penger på deg? Er det mulighet til å ha et liv ved siden av jobben som advokat?

Vi inviterer til debatt over en øl for å avdekke hvilke myter som går blant studentene om advokatbransjen og tar en real debatt om sannheten i dem.
Vi stiller med et spennende panel som vil drøfte de ulike mytene fra partner- til fullmektignivå.

Du oppfordres til å stille spørsmål, enten under debatten eller på forhånd. Mer informasjon vil komme om hvordan du stiller spørsmål på forhånd.
Velkommen!

Ønsker du å stille spørsmål anonymt til paneldeltakerne eller beskrive en myte panelet skal diskutere på debatten, følg linken: https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5005939&sid=j33OJXlRqG

Det vil også være mulighet til å stille spørsmål under debatten, men ønsker du å gjøre det anonymt må du sende inn spørsmål på forhånd.

 

Panelet

 

Om kvinneutvalget i Advokatforeningen

Debatten arrangeres av kvinneutvalget i Advokatforeningen. Vi har som oppgave å forsøke å øke andelen kvinnelige partnere. Vi jobber for å fremme innsikt og kunnskap i kvinnelige advokaters utfordringer i advokatbransjen. Fordommer og stereotype holdninger er en av grunnene til at kvinnene slutter i advokatbransjen før de når partnersjiktet. Holdninger om advokatbransjen starter allerede på studiet. Vi tror at mange myter og holdninger blir en selvoppfyllende profeti. Målet vårt er å snakke om utfordringer og konfrontere dem. Dette er den første debatten vi arrangerer for studenter og vi håper det vil bli en fruktbar debatt om advokatbransjens utfordringer og fordeler.

Kvinneutvalget består av Anne Sofie Bjørkholt, partner i BA-HR, Laila Bendiksen, partner Lexproperty, Ingjerd Ofstad, partner i BDO, Marit Moen Vik-Langlie, advokat OKEA, Kristine Hasle Øverby, partner i Wiersholm, Camilla Kristiansen Lune, partner Schjødt, Tina Nordstrøm, advokat LO.